Soalan Yang Kerap Ditanya

Sebagai pembekal skrin serangga terkemuka untuk rumah dan perniagaan di seluruh dunia-ini adalah beberapa soalan umum yang sering kami terima.

Ordering Online

Kaedah pembayaran apakah yang diterima?
PayPal & Kad Kredit
Bolehkah saya mencuba skrin nyamuk ini untuk satu tingkap dulu?

Ye boleh!

Kami mengalakkan anda berbuat demikian.Kami yakin setelah anda melihat keberkesanan dari skrin nyamuk kami (dengan membeli 1-2 unit) untuk tingkap rumah yang sering dimasuki nyamuk (dan serangga lain)- anda akan berpuas hati dengan produk kami dan mahu memasang skrin nyamuk untuk semua tingkap .

Kerana terdapat PENGHANTARAN PERCUMA, Anda tidak perlu membuat pesanan skrin yang banyak pada masa yang sama (kerana mahu menjimatkan wang penghantaran).

Pesan seberapa banyak yang anda perlu atau memerlukan ( cuba 1 atau 2 unit seperti yang kami cadangkan diatas)

Mata wang apakah harga yang dipaparkan?

MYR Malaysian Ringgit

Apakah pilihan penghantaran anda dan berapa lama tempohnya?
Penghantaran percuma – 7 – 10 hari
Adakah anda mempunyai lokasi kedai?
Kami adalah “pembekal skrin serangga dalam talian/ online “. Jadi kami tidak mempunyai lokasi kedai . Dengan cara ini kami dapat memberikan penjimatan kami secara langsung untuk anda.

Product Shipping

Bagaimanakah saya tahu jika pesanan saya telah dihantar?
Anda akan menerima e-mel pengesahan dengan nombor penjejakan.
Saya belum menerima pesanan saya!

Sekiranya anda mempunyai sebarang kebimbangan dengan pesanan anda, sila hubungi pasukan sokongan kami melalui e-mel dan mereka akan membantu anda. Kebanyakan e-mel dijawab dalam masa 1 hari perniagaan.

Magnetic Insect Screens

Skrin ini dibuat daripada apa?

Skrin ini diperbuat daripada bahan tahan lama dan berkualiti, tidak mudah dilihat (bagus dipandang) ,tidak berkarat,atau mengecil dan boleh dicuci.

Ia terdiri daripada:

Mesh Skrin

Mesh/jaring adalah standard Phiferglass dengan ukuran 18 x 16 (kiraan untuk setiap inci persegi),saringan serangga mesh ini ditenun dari benang kaca,di salut dengan vinil pelindung untuk memastikan keindahan yang kekal,warna dan kelenturan supaya tahan lama. Skrin ini dihasilkan secara menuntut untuk memenuhi spesifikasi yang sangat baik. Phiberglass ini tidak mudah terbakar dan tidak berkarat,korusat atau berkesan. Skrin Phiferglass yang gelap menawarkan penglihatan luaran yang terbaik dari line produk.

Bingkai Skrin Nyamuk.

Bingkai diperbuat daripada strip PVC yang flexible(1/2 inci /12.5 mm lebar) PVC strip yang tahan lama dan mempunyai penampilan yang professional (lebih murah daripada plastic “dikitar semula”)dengan kekotoran yang rapuh dan matt)

Jalur Magnet.

Tahan lama dan dibuat daripada serbuk magnet yang kekal. Skrin dipegang dan dilekatkan dengan menggunakan strip beralun yang menyambung ke bingkai tingkap untuk menjamin keselamatan jaring skrin.

Pelekat 3M

Salah satu jalur magnet (tersedia 2 strip- satu yang dilekatkan pada bingkai,dan yang satu lagi dilekatkan pada bingkai tingkap) dilengkapi pelekat 3M yang sangat kuat untuk dipasang ke tingkap.

Jalur magnet ini boleh dilekatkan disebarang permukaan yang licin termasuk aluminium,besi,kayu,kaca,dan lain lain.Sesuai untuk rumah sewa kerana strip magnet yang terlekat pada tingkap anda boleh dibuka tanpa meninggalkan kesan melekit. Pelekat 3M ini dilekatkan pada bingkai tingkap anda sebagai substrat agar jaring bingkai tingkap magnet boleh melekat di tingkap .

Adakah skrin mudah dipasang?

Ye sangat mudah.

Anda tidak memerlukan sebarang alat untuk memasangnya. Setiap set serangga magnet ini dilengkapi dengan langkah yang terperinci ( termasuk arahan di video)yang mudah di ikuti.

Mengambil masa sekurang kurangnya 15-20 minit untuk memasang setiap skrin. Mengukur,memotong,menyusun,dan memasang skrin nyamuk ke bingkai tingkap untuk pertama kali,mungkin sedikit susah/sulit . Tetapi dengan sedikit praktis dan yakin, permasangan yang akan datang akan lebih cepat.

Kami menggalakkan anda supaya memastikan tingkap rumah ( bingkai) tidak berhabuk,dan tidak berminyak.Ini adalah penting untuk memastikan jalur magnet terlekat dengan baik di bingkai tingkap anda,supaya skrin nyamuk terpasang kuat.

Adakah anda menyediakan perhikmatan permasangan?
Set skrin DIY kami adalah sangat mudah untuk dipasang. Anda boleh melihat video permasangannya disini. Meskipun begitu, kami faham bahawa beberapa pembeli memilih perhikmatan permasangan percuma .

Kami mengesyorkan perhikmatan di talian/online dinamakan Airtasker. Hanya pesan skrin anda disini dan apabila mereka tiba di tempat anda,pekerja dari Airtasker akan memasang nya untuk anda.

Adakah ukuran saiz skrin ini tetap?

Tidak-Skrin nyamuk tingkap kami boleh dengan mudah disesuaikan ( dipotong dan disesuaikan dengan segala ukuran tingkap)-semasa permasangan.

Ukuran skrin disesuaikan dengan tingkap sewaktu permasangan,dengan memotong bingkai PVC disesuaikan dengan tingkap anda.

Kami mengesyorkan anda untuk membeli skrin yang sedikit besar daripada tingkap anda supaya anda boleh menyesuaikannya.
Untuk menjimatkan wang , kami menyediakan X7 ukuran standard yang anda boleh beli-sesuai untuk hampir semua tingkap di seluruh dunia.

Adakah ia sesuai untuk tingkap saya?
YA! Skrin ini sesuai untuk semua bingkai tingkap.

Skrin ini sesuai untuk hampir semua jenis tingkap: tingkap gelongsor,/,tingkap tolak casement, louvre.

Skrin ini di lekatkan ke bingkai tingkap anda menggunakan pelekat 3M yang kuat. Pelekat ini boleh melekat di semua jenis permukaan,termasuk aluminium,PVC,plastic,kayu, keluli dan lain lain lagi.

Bagaimana cara mengukur tingkap supaya saya tahu ukuran skrin nyamuk yang bagus untuk tingkap saya?
Untuk cara mengukurnya,lihat foto dan langkah-langkahnya di laman produk kami .

Bererti, anda mengukur tingkap rumah dengan menggunakan method yang diberi,dan pilih yang terdekat dan sedikit besar untuk dibeli.Sebagai contoh,jika tingkap anda berukuran 112 cm x 95 cm, anda pilih skrin berukuran 120 cm x 100 cm (=model 1210).

Skrin nyamuk ini tersedia dalam warna apa?
Ia tersedia dalam warna arang/hitam.
Adakah strip magnetnya tahan lama?
Magnet getah feromagnetik tidak akan hilang daya tarikan magnetic dan bentuk untuk penggunaan rumah biasa. Magnet kami menghasilkan kualiti taraf dunia. Pelekat yang digunakan untuk melekatkan getah feromagnetik ke bingkai tingkap adalah dari syarikat 3M yang terkemuka.
Berapa lamakah skrin in boleh bertahan?
Pengilangan skrin kami boleh bertahan lebih daripada 10 tahun daripada penggunaan biasa. Jalur magnet 3M mempuyai kejaminan seumur hidup.

Jika ada kerosakkan (sebagai contoh jaring nya koyak) anda boleh membeli untuk penggantiannya dari kami tanpa perlu mengganti semua skrin tingkap .

Kami menyediakan aksesori untuk semua skrin tingkap yang kami jual. Anda boleh memperbaiki kerosakannya sendiri dengan mudah jika diperlukan.

Adakah udara dan keterangan rumah saya terganggu dengan skrin ini?

Tidak, tidak akan terganggu.

Jaring kelabu /arang tidak kelihatan dari jarak jauh dari beberapa kaki. Ia adalah sebab mengapa kami tidak membuat jaring yang berwarna lain,(sebagai contoh warna putih,hijau)

Jika anda membiarkan tingkap mesh berdebu/berabuk (selepas digunakan beberapa bulan) anda akan melihat lapisan film.
Untuk mengembalikan seperti semula pada keadaan asalnya,(kelihatan seperti baru) keluarkan skrin dan cuci ( lihat tips dan cara mencuci skrin di FAQ ini)

Untuk pengudaraan ruang anda,aliran udara biasa tidak terjejas oleh skrin yang baru dipasang dan udara akan dapat bergerak bebas masuk dan keluar dari rumah anda.

Jadi ini adalah salah satu sebab mengapa pelanggan kami memasang skrin kami: dalam usaha untuk mengekalkan tingkap terbuka ( agar membolehkan udara segar masuk) sementara menghalang nyamuk, cicak,lipas,dan serangga yang lain masuk.

Bolehkah saya membuat beberapa skrin dari X1 skrin besar?
Periksa dahulu ukuran saiz tingkap kecil anda. Kebiasaannya boleh ( tetapi anda dicadangkan supaya membeli skru tambahan dari kami –dan kami akan menyediakan dengan senang hati
Adakah anda menjual aksesori?
Ye. Jika anda memerlukan aksesori untuk skrin anda (seperti potongan sudut tambahan,penyambung,mesh tambahan,dan lain- lain anda boleh membelinya secara berasingan
Bagaimana cara membersihkan skrin ini?

Cara membersihnya adalah sangat mudah dan sederhana.

Sebaiknya adalah bagus jika anda mencuci skrin tingkap sekali atau lebih setiap 1-2 bulan jika ia berdebu/berhabuk.

Cara membersihkan skrin anda adalah dengan meletakkan skrin anda pada dinding atau menggantungnya di tempat penyidai kain,dan hoskan dengan air.

Sebagai alternatif anda boleh menggunakan span lembut atau kain dengan detergen yang lembut.

Selepas dicuci,biarkan skrin kering.

Pembersihan umum skrin tingkap magnet anda tidak akan menjejaskan kemagnetan.

Sesetengah pelanggan kami menggunakan penyedut debu untuk skrin yang terpasang. Cara ini juga boleh digunakan.

Untuk apakah klip angin/klip yang memegang pada skrin tingkap?

Setiap skrin yang kami sediakan lengkap dengan satu set klip angin/penahan klip.

Penahan angin mesti dipasang sepertiga di bahagian atas skrin yang terpasang.

Fungsi klip penahan angin adalah untuk menahan skrin supaya tidak bergerak semasa membuka skrin dari bawah untuk mengakses tingkap anda

Bolehkah skrin ini di pasang secara magnetic ke bingkai kereta logam ( seperti pintu belakang van tanpa melekatkan jalur magnet ke kereta?

Sekiranya logam itu adalah salah satu logam yang menarik,maka jawapannya adalah ye. Logam-logam yang dapat ditarik magnet,adalah besi,kobalt,nikel,panduannya ferit,dan lain –lain.

Kebanyakkan bingkai kereta boleh ditarik magnet,jadi anda tidak perlu melekatkan jalur magnet ke kereta anda.

magnetic insect screen for car window

magnetic insect screen for camper van

Bolehkah saya menggunakan skrin tingkap untuk memastikan kucing saya selamat di rumah?
Ye anda boleh!

Malahan ramai pelanggan kami memasang skrin ini untuk keselamatan kucing mereka.

Untuk melakukannya,pasang jaring di tingkap yang sering digunakan atau tempat kegemaran kucing melihat. Ini adalah penjimatan untuk menggunakan skrin tingkap kami.

Pelanggan kami yang menjaga/mengadop kucing terbiar dijalanan mengesahkan bahawa anak adopsi mereka menerima skrin tingkap kami.
Skrin kami juga sesuai untuk para pemilik yang mahukan keselamatan kucing mereka dari banggunan tinggi atau di kondominium.

Tips No 1 Apabila Membeli Skrin Serangga/Nyamuk Dalam Talian Pembekal mengesyorkan supaya

memesan saiz ukuran yang sedikit besar dari bingkai tingkap yang mahu dibuat-membolehkan anda memotong bingkai untuk menyesuaikan ukuran tingkap (tanpa mengunakan sejenis alat perkakas)

Panduan Permasangan Skrin Nyamuk langkah demi Langkah

  • Pasangkan strip magnet di sekitar bingkai tingkap Anda(ini adalah produk pelekat 3M yang sangat kuat)
  • Potong skrin anda untuk ke saiz dan lekatkan ke mesh ( mesh adalah selamat untuk skrin dengan menggunakan strip beralun magnetic cantik)
  • Lekatkan/tempelkan skrin magnet ke jalur magnet di sekitar tingkap anda.
  • Nikmati tingkap yang terbuka dan membiarkan udara segar masuk kerumah anda tanpa serangga,lalat,labah-labah,atau nyamuk.
0